Saturday, November 14, 2009

SAN DIEGO tour 2009 (6. del)

Prehranjujemo se po vecini z burritosi, tacosi, priloznostnimi prigrizki iz mehiskih kuhinj, nujno tuna/kisla smetana/sir/makaroni oziroma kar pac pride. Po TV-ju se dneve in noci utruja z novicami (streljanje po solah, kriminal po ulicah, etc...), bebavimi talk showi in fast food reklamami, katerim takticno sledijo Top Shop nategancije, ki pomagajo hujsat.
Cene prakticno vseh prodajnih artiklov (tehnika, cunje!) so res nizke, dolar je proti evru trenutno klosar, cene pa nimajo vkljucenega davka, ki po mojem izracunu znasa cca 8,7% (bravo Slovenija za 20% in hvala).
Narod uziva ob pitju light pivov (1% manj alkohola od ostalih pa ful manj kalorij tudi), ob nedeljah pa so vsi kafici ze od jutra polni lacnih in zejnih fanatikov ameriskega fuzbala - ja, na ta dan so vsepovsod tekme in TVji (HD) plazme gorijo 100 na uro. V vsakem baru ponujajo hrano in v vsakem si dobrodosel ne glede na tvojo frizuro, obleko in obuvalo, le da si star 21+ let. Identifikacija za tujce z osebno izkaznico ne velja - passport only.
Na Pacific Beachu se za moj rojstni dan obdela malo morje kaficev, pridruzi se nam Chris, bivsi singer ljubljanske ska-punk grupe Tha Flow. V enem izmed barov se poplesava naokrog s 5 let staro kaco (boa python) za vratom. Anya se cist zaljubi v kaco (ime ji je Sid), njen lastnik pa v Anyo.




















Zuri se tu zacnejo precej zgodej (jebemti happy hours) in konca ze ob 1 ponoc oziroma kdaj pa kdaj se podaljsa lahko na 1.30 - jebiga, taka so pravila. Ista fora velja tudi v LA-ju, kjer sem opazil se eno zanimivo rec - bolj pogosto opazis zaskejtstopan ledge oziroma prometni znak, ki skejtanje na ulici prepoveduje, kot pa cloveka s cikom v roki...





















(se nadaljuje...)

No comments:

Post a Comment