Saturday, November 14, 2009

SAN DIEGO tour 2009 (3. del)

6 dni mine kot nic in ze se obeta ciljna destinacija - San Diego. Na avtobusu, ki pelje v Tijuano (Mexico), je zastojn internet, ki ga lahko uporabljas v nedogled - v mojem primeru si s pokvarjenim laptopom in prazno baterijo na iPodu slabe 3 ure voznje brskam po nosu. San Diego je zakon, Anya pozna svega in stvasta in po njeni zaslugi padeva v hostel Lucky D*s, kjer z nama ravnajo kot s kraljem in kraljico - FREE sleeping, FREE breakfast, FREE dinner... adijo pamet. Spoznam Barta, ki tam dela in z Anyo umirava od smeha, ko tip pove, da ima sorodnika z imenom Freddy Miller. Shopping se mi ne izogne, zuranje pa tudi ne, je jasno na prvem mestu. "Kaj pa skejtanje?" se sprasujete. Dragi bralci in bralke, skejt spoti so oddaljeni po 2 uri z avtom, brez avta pa lahko drgnes tanajblizji robnik, ce le tam ni postavljen znak "no skateboarding", ki te v primeru njegovega ignoriranja brez pardona nagradi (spet) z 250 doloresi. Seveda vedno obstaja opcija, ki se ji rece "find spots by yourself" kar pa je v mojem primeru isto, kot ce bi mi spustil pedra v isto tus kabino - ne hvala.

Mike Smolik, leto ali dve leti mlajsi brat lastnika SK8MAFIA skateboards (vcasih druga zivina Shorty*s teama) Petra Smolika, je moj tour guider. Tip je hardkoras, fura bazene in ditche.




















Medtem, ko se sam s se vedno maksimalno zjebanim gleznjem matram s 5-0 stalli, padajo od Mike-a in Anthony-ja super dolgi backside tailslide-i, frontside noseblunti etc... Kamera? "Leave that shit home, man, we are about to skate the ghetto..." Okej, pa fotoaparat, ki mi je vsaj delno pomagal ujet to, kar je pred vami.















Po parih dneh hostla nama Anyina frendica Lindsey odstopi flet, ki se nahaja par ulic visje - for FREE. Na vogalu te (in vseh ostalih ulic) se nahajajo Starbucks Coffee, vsaj ena fast food ostarija ter vsaj en klosar. Skoraj pred bajto na tanovi lokaciji najine nastanitve fehta klosar v cisto novih Etnies Ryan Sheckler suhih. Okolica je bojda nevarna in ne glede na to kako so pogledi s strehe vizualno privlacni, je priporocljivo, da ne hodis po ulicah sam, ko pade mrak...




















(se nadaljuje...)

No comments:

Post a Comment