Friday, November 13, 2009

SAN DIEGO tour 2009 (2. del)

Ko odloziva kufre, pod hostlom v baru igra odlicen Guns and Roses tribute band – jap, we are in fucken California, zato greva na pivo, dva, tri-najst. Ob odkrivanju okolice mimu najo pici Rodney Mullen. Rentava bicikle (2 uri v eno smer) in se podava na Venice beach, ki je v zacetku oktobra odprl najhujsi betonski skatepark v Kaliforniji. Parka se ne da opisat z besedo, pa ga tudi s stavkom ne bom. Njegova uradna stran pove vse - www.veniceskatepark.com.















Na street spotu, ki je nasproti parka, skejta Tyson – the skateboard bulldog – www.skateboardingbulldog.com




















Vse obalne hise so polne buc, okostnjakov, pajkov, etc... Ja, bliza se Halloween. Folk je nor na ta “praznik”, vsi so nasemljeni, nasmejani, pijani in tudi samadva padeva not.

















Spoznam rekreativnega skejterja in kosarkasa, ki se mi predstavi z besedami “Im Ryan, za prijatelje Dragan”. Streljaj stran od hostla zivi slovenski kosarkas Sasa Vujacic. Opazim dejstvo, da bolj ko se od mesta blizas obali, bolj je folk (zenske) “popoln” – botoks, liposukcija, silikon v joskah, etc. 300 metrov od doma skejtam v betonskem parku, kjer je obvezna zascitna oprema, kazen za neupostevanje tega clena je 250$, park pa je hud - itak!




















Imava si zeljo ogledat Hollywood. Ob najini smoli vprasava za pot neko mimoidoco zensko, za katero izveva prepozno, da tudi ona nima pojma kje je. Tudi midva sva ze krepko s poti in hoces-noces se znajdeva sredi 1. ghetta sveta – Compton. Ja, NWA so kar dobro prepevali o dogajanju tam, stvar je res slaba in nevarna in ko po celodnevnem lutanju prispes ziv in zdrav domov, se nasmeh na obrazu in piksna piva v roki ne izogneta.
Destinacija Hollywood pride na spored prihodnji dan, ko je pot popolnoma znana in tam je noro. Mimo naju gre s crnim kabriom bobnar Blink182 Travis Barker, pogleda se Hollywood Boulevard ali po nase “ulica slavnih”, pred tem pa se krene se do Wilshare-a v Lafayette park, kjer se nahaja Skate Plaza, za katero je poskrbel nihce drug kot Rob Dyrdek...
















(se nadaljuje...)

No comments:

Post a Comment