Monday, June 13, 2011

REPORTAŽA: Manny Mania 2011

[Menjualkors; foto: iTelefon]

Tudi letos sta združena Urban Roof in Red Bull zorganizirala skate contest, ki je spet postregel s super skejtanjem, odlično organizacijo, še boljšim vremenom in najboljšim kosilom (čevapi 4 life).

Tako se je Manny Mania kontest letos za razliko od lanskoletnega happeninga odvil v zunanjem skate parku za Pop TV-jem v Ljubljani in sicer na vročo junijsko soboto, ko je na koledarju utripala številka 11.
Kot zahtevajo pravila, so se po naključnih žrebih formirale skupine 4 rajderjev, ki smo se pomerili v kvalifikacijah, od koder je napredovala le osmerica, se ta razdelila 2x po 4 rajderje, od teh pa je ostala le še četverica. ¾ finalistov je bilo istih tudi lansko leto, manjkajočega Miho Vogrinčiča, lani 4. uvrščenega, je nekako nadomestil hrvaški slovenec Robi Kocjan, ki je ne dolgo nazaj dobil slovensko državljanstvo in se tako zadnji trenutek uspel uspešno prijaviti na omenjen event – že ta dosežek je bil cel uspeh, katerega je mister stajliš dopolnil še z zmago na tekmovanju, barve Slovenije pa bo zastopal na svetovnem amaterskem Manny Mania kontestu, ki bo tudi letos proti koncu avgusta v New Yorku.

Rezultati torej:

  1. Robi Kocjan
  2. Tadej Skrbiš
  3. Timotej Lampe Ignjić
  4. Marko “Fogy” Žumer

[Robi Kocjan med intervjujem; foto: iTelefon]

Do do 8. mesta pa so se uvrstili (in mešano razvrstili) še Jan Petkovič, Alex Mitev, Danijel Krempl in Milan Stupar, za sodniškimi mizicami pa so sedeli Urban Kravos, Tomaž Pranunseis, Primož Jan ter Tim-Kevin Ravnjak.

[Cheväpcheechee; foto: iTelefon]

(Video finalne četvorke; film/edit: Jurij Turnšek @ slatnaskejta.com)

No comments:

Post a Comment