Tuesday, June 21, 2011

REPORT: D.R.I. v Ljubljani

Nikakor ne morem mimo 4. maja daljnega leta 2004, ko naj bi D.R.I. pred svojim koncertom v Gali hali na Metelkovi stvar otvorili s skateboarding kompetišnom na dvorišču pred omenjeno lokacijo. Dež je “športno” dogajanje čez dan preprečil, vseeno pa je četverica iz San Francisca (bojda) dodobra pretresla notranjost dvorane, medtem, ko sem sam ostal doma pred knjigo in se osredotočal na izpit, katerega sem imel na sporedu že naslednji dan – Fail.

Do danes, torej do dneva, ko so se Dirty Rotten Imbeciles ponovno prikazali na taistem prizorišču, je minilo dobrih 7 let. Omenjen izpit, ki sem ga uspešno spravil pod streho šele pred slabimi tremi meseci, nikakor ne bi več (in ni bil) ovira, da si legend ne bi tokrat pogledal v živo na svoje oči.

Ponedeljek torej, uradno prvi poletni dan, če pogledamo na naš koledar, kjer številki 6 (mesec junij) dela družbo še številka 21, je bil ta dan oziroma večer, ko so pod taktirko organizacijskega dueta Dirty Skunks pred D.R.I. na oder stopili domači Eruption in odigrali svoj cca ¾ urni repertoar, ob 22 uri in 30 minut pa je dobesedno počilo – vidno razpoložen Harald Oimoen z majico Radia Študent na bass kitari, Spike Cassidy na šeststrunki, v ozadju na bobnih Rob Rampy ter na vokalu legenda Kurt Brecht so že s prvimi ritmi krepko dvignili temperaturo v dvorani, ki se je ravno prav zapolnila s privrženci old school punka in thrash metala, ki so s četverico sodelovali prav od začetka pa do konca, ko so v uri in pol odžgali praktično celoten repertoar od albuma Dirty Rotten LP pa do zadnjega studijskega Full Speed Ahead.

“Hiti” so se vrstili drug za drugim, stage diving je bil vse hujši, tla vse bolj mokra, temperatura pa je rastla in s komadom Violent Pacification dosegla vrh.

Po dveh izredno kratkih (čik)pauzah se je bend več kot zadovoljen vrnil na oder, odigral še par bonus komadov in nam dal vedeti, da je stvar s štiklcom The Five Year Plan repertoar zaključena.

In če je bil moj poizkus leta 2004 v stilu “I lose, you win…”, je 7 let kasneje stvar po videnem ravno obratna – I WIN, YOU LOSE!

Ocena: maksimalno!


No comments:

Post a Comment