Tuesday, July 31, 2012

FOTO/REPORT: Suicide Silence ponovno pri nas!


30. julij 2012 je bil na ljubljanski Metelkovi v znamenju drugega beach partyja, ki ga je tudi tokrat pod organizacijo dueta Dirty Skunks gostil letni vrt Gala Hale. In če so lansko leto na prvi tovrstni žurki udarili avstralski metalkoraši Parkway Drive in pred njimi domači aduti Dead Dildo Drome, je tokrat ta čast pripadla kalifornijski deathcore zasedbi Suicide Silence, ki letos praznuje svojo deseto obletnico delovanja.

[Suicide Silence; foto: iTelefon]

Pred njimi so par sto glav uspešno ogreli jeseniški death metalci Within Destruction, ki so ga žgali približno 40 minut, ob 21. uri in 50 minut pa je bil prostor pod odrom že krepko natrpan. Mitch Lucker na vokalu je pravi frontman z zavidljivim vokalom in je vidno zadovoljen z zvokom in občinstvom pa čeprav je zvenela ritem kitara Christopherja Garze malenkost prepotiho. Duet Mark Heylmun na glavni kitari in basist Daniel Kenny ga čupa kot prava centrifuga. Zvenita odlično pa tudi bobnar Alex Lopez se ne pusti zmesti. Za razliko od lani je bilo tokrat med občinstvom precej manj ljudi oblečenih za na »plažo« pa čeprav je sem pa tja kakšna napihljiva žoga poletela med ljudi. Mogoče presenetljivo za marsikoga je dejstvo, da so bili skoki z odra prepovedani oziroma bolj lepo rečeno nezaželjeni, pa čeprav je pri predzadnjem komadu No Pity for a Coward na oder prišlo cca 50 ljudi. Ja, očitno je ta poteza postala že prava stalnica (npr. Suicidal Tendencies na Mostovni, Dropkick Murphys v Kinu Šiška pa Pennywise kjerkoli/kadarkoli, etc…). 

[Suicide Silence; foto: iTelefon]

Glede na majhnost našega naroda pa imajo Suicide Silence lepo število oboževalcev, ki jih podpirajo z nakupom majic (stojnica je ponudila lepo število tekstilja po še kar ugodnih cenah), pod odrom je pravi kaos, mosh pit se ne ustavi, circle pit se vrti, prah je dvignjen visoko v nebo, medtem, ko peterica na odru seka štiklce z vseh studijskih izdelkov (Suicide Silence EP iz leta 2005, album The Cleansing je izšel 2007, izredno uspešen in priljubljen No Time to Bleed iz leta 2009 in aktualni The Black Crown, ki je luč sveta ugledal lani), publika nori in prepeva med igranjem You Only Live Once, Wake Up, O.C.D., Fuck Everything pa še kakšnega bi lahko omenili. Manjkal ni niti wall of death, ki je pri tovrstni »subkulturi« nepogrešljiv, zanimiv pa je bil raperski battle med dvema iz občinstva, kjer je zmagovalec lahko zadnji komad spremljal iz odra. Zanimivo in zabavno. Ura je odbila 23., do takrat imajo javne prireditve v Ljubljani dovoljenje, zadovoljni obiskovalci s(m)o se preselili na zunanje lokacije, kjer so se pri kozarčku ali dveh pridružili tudi sami člani benda – prijazni in odprti za fotografiranje in debate – tapravi dedci in taprav večer!

No comments:

Post a Comment