Sunday, August 28, 2011

FOTO/REPORT: Target Slovenia Skate Open 2011

[Prektis; foto: ITelefon]

Bil je napovedan datum eventa Target Slovenia Skate Open 2011 sredi poletja, ko je vročina neusmiljeno pripekala in našel se je nov termin za omenjen dogodek - sobota, 27.8.2011 - dan, ko je država več kot nujno potrebovala dež (in ga tudi dobila).
Zakaj nujno?
Ne samo zato, da je/bi le-ta že 3. leto zapored poscal rajo tabletarsko v Tivoliju, kjer grozljivi zvoki, spočeti na mekintoševe tipkovnice, ki jih nekateri celo imenujejo "glasba", že leta pere možgane otrokom in ostalim gluhim posebnežem, temveč tudi zato, da je/bi cvetje dobilo svojo mokro porcijo po teden trajajoči peklenski vročini... kao.

In ker je bila vremenska napoved končno taprava, se je skejterski dogodek pravočasno preselil iz zunanjega parka pri Pop TV-ju v Šiško, v center Urban Roof, kar se je izkazalo za potezo dneva.

Zunaj se je v tapravem času pod streho (dobesedno) spravilo zanimivo igro v hitrostnem razstavljanju skejt kompleta (samo wheelse je bilo treba dol dat) ter najdaljši manual na mestu, medtem, ko je v notranjosti cca 40 ljudi odvozilo kontest v dveh kategorijah.
Med mlajšimi (do 16 let) je zmagal mali Tim Turšič, ki obeta veliko, med tastarejšo gardo, od 16 let na gor, pa je s 3. mestom sodnike (moja malenkost, legenda slovenske skate scene Davor Miljković ter italijanska faca Gianni Tocco) s svojim neustsavljivim đibanjem prepričal Tomzi, na 2. mesto se je s podobno akcijo (le še več trikov je padlo) priplazil Miha Vogrinčič, 1. mesto pa je s skoraj 100% vožnjo dosegel Timi Lampe Ignjić - res hud run!

[najboljša trojka pri tastarih; foto: iTelefon]

Ne, dnevna nevihta ni zmotila. Bazen pred centrom Urban Roof je bil v akciji tudi ponoči, čevapi so se zakurli dovolj pozno, da so ob kombinaciji s pivi, vodko, redbuli, jegri in vinom dodobro nakrmili talačne vztrajneže, ki smo se kmalu dovolj "pogumni" odločili še, da upalimo še en sešen v notranjosti skejtparka - polno smeha, dobre volje, nenazadnje pa je padlo tudi cel kup dobrih trikov, medtem, ko naj detajli iz omenjene noči ostanejo med taudeleženimi...
Odlično!

[Midnajt roštiljada; foto: iTelefon]


[Aftermidnajt čevapi... v bazenu; foto: iTelefon]


[Fogy 1AM ollie; foto: iTelefon by Gianni]


No comments:

Post a Comment