Sunday, September 18, 2011

FOTO/REPORT: Klemen Klemen v Šiški

Dan je bil petek, 16. 9. 2011, prizorišče pa Kino Šiška - končno dan, na katerega se je čakalo že od meseca maja, ko naj bi Klemen Klemen nastopil na omenjenem odru točno ob deseti obletnici izida svoje plošče Trnow Stajl. Je pač nastopil slučaj in je tip preživel par noči v komi, se nazaj sestavil in … gremo!

[foto: iTelefon]

Štart ob deveti zvečer, mogoče z minutko ali petnajstimi zamude, ko je na prostem Damir Avdič na kitari s plesno skupino En-knap pričaral ostre in zanimive zvoke, nakar so se iz daljave zaslišali prvi zvoki godalnega orkestra in spremstva parih rok, ki so nosile zaprto krsto – reinkarnacija trnovskega Prešerna. Glasni žvižgi in aplavzi, hitro v stopnicah v dvorano, ki se je v minuti napolnila do zadnjega kotička. Na odru je stal Klemen, poleg njega spremljevalna skupina Playbackers (kitara, bass, klaviature, bobni), za vsemi pa mixmaster Stojko.

[foto: iTelefon]

Cel kup gostov, ki so se pojavili na odru (Ballau in King, nepogrešljivi Satan, breakdancerji, trnovčani z rekviziti ala škarjice, ziggi, trava, joint, ghettoblaster,…) je Klemnu pomagalo tako kot se za taprave frende spodobi.

Nepogrešljivi Trnow 1 - Neralič story, Sanje, 20 let zapora, Za vse tiste, Leta 1600, Trnow 2 - Fičo party, Baraba, Velik problem, Šnopc in jasno Keš Pičke iz Trnow Stajla so glasno s super zvokom ekipe in množičnega prepevanja občinstva odmevale po dvorani, pa tudi par komadov iz drugega albuma Hipnoza ni bilo na listi pogrešanih.

[foto: iTelefon]

Skoraj ura in pol odličnega performansa s fenomenalno povezanostjo med komadi, kjer so se vrtele animacije in drugi vmesni inserti v video obliki (dokumentarec o marihuani, govor Boba Marleya, pozdrav Jureta Koširja), je minila absolutno prehitro, ostaja pa nam dejstvo, da je bil to 1A dogodek, o katerem se bo še kar lep čas govorilo!

No comments:

Post a Comment