Sunday, May 8, 2011

REPORTAŽA: Contest Starih Borcev 2011

[kotalkališče; foto: iTelefon]

Ponovno je napočil tisti dan, tisti vikend v letu, ko se zbere stara garda slovenske skateboarding smetane (tekmovalci so stari od 28+ let), ki še ve poanto tega “športa” oziroma omenjenega dogodka – druženje, zabava, pivo, obujanje spominov iz preteklih prešvicanih dni, smeh, kjer vsak iz zaprašene omare potegne stare skejte, šuhe, cunje,…
Tudi tokrat je bilo prizorišče mariborski skatepark, ki je stare borce gostil že leta 2009, tudi takrat pod taktirko Luke Pena, medtem, ko je za dogodek v preteklem letu dvadeset poskrbel Boštjan Čukur (6 Pack) v domačem Velenju, ki je tudi tokrat igral vlogo skejterja in komentatorja.

Vreme, kot bi ga naročili, par zavidljivo dobrih trikov, aplauzi, taprava glasba ter super pice, ohlajena špricer (oz. ŠpriCar) in Heineken pa sta krepila starine pred/po/med nastopi posameznikov, ki nas je bilo cca 15, lahko pa bi jih bilo bistveno več (Mato Kodrič recimo pa še kdo, ki ga tam ni bilo…), a pomembno je tisto dejstvo, da se je delegacija starih frendov ponovno nabrala skupaj in prišla podružit s pajdaši iz cele države (Maribor, Velenje, Ljubljana, Nova Gorica, Trbovlje,…).
In kdo je zmagal? Odgovor je kristalno jasen: VSI!

Ker pa je to en redkih eventov, ko praktično vsi skejtšopi in distributerji založijo nagrade (se spodobi), je vsak tekmovalec, starejši od 28 let, domov odnesel kaj lepega.
Med tekmovalci je treba omenit še tiste taglavne, brez katerih stvar sploh ne bi bila kar je bila in sicer so bili to Tomi Oblak, štajerski Pat Duffy Cile ter povezovalca šova Luka Pen in Mr. 6 Pack, sicer pa so se nagrade podelile z razlogom nekako takole (upam, da nisem koga pozabil):

Overall impression dneva: Tomaž Praunseis
Heroj vseh herojev: Boris Petkovič aka Hefe
Comeback leta: Iztok Šumatič aka Eyceeou
Outfit dneva: Uroš Albert
Najboljši učitelj med skejterji: Primož Jan aka Fido
Najboljši ollie forever med upokojenimi skejterji: Damjan Kelbič aka Mišek
Najstarejši skejter na kontestu: Miha Škerlavaj aka Mike (37 let)
Najboljši surfer na skejtu: Vid Florjanc

Še sam sem bil nagrajen z lepim lesom in še lepšo grafiko in sicer za najbolj vztrajnega človečka (hvala za kompliment, kaj čem rečt)…

Dogajanja po eventu niti ne bi opisoval (you know, we know, I know...), vemo pa tudi to, da nam druženje tega kova ne pobegne tudi v prihajajočem letu 2012!

[outfit dneva Uroš Albert; foto: iTelefon]


[Teoson in Gusar z izbrankama; foto: iTelefon]


[Eyeceeou; foto: iTelefon]


[6 Pack Čukur; foto: iTelefon]



[After kontest Pyro Show? ; foto: iTelefon]

Še par fotogalerij na fejsbuku in sicer:

by Marko Mesarec - KLIK
by Tomaž Strmčnik - KLIK

1 comment:

  1. Dobro povzeto, zakon je blo tak kot predlani maš tudi na mojem blogu podstran http://52tednov.blogspot.com/p/old-school-skate-contest-contest-starih.html slike v kratkem jih bom dal še več gor

    ReplyDelete