Saturday, December 3, 2011

TEKST/FOTO: HammerFall ponovno v Sloveniji!

[01; foto: iTelefon]

Deževna Ljubljana je v soboto, 3. decembra 2011, na dan, ko se državljani Slovenije spomnemo rojstva našega najvecjega pesnika Franceta Prešerna, ponovno gostila švedske heavy metal borce HammerFall. Peterica je po Metalcampu leta 2005, po obisku ljubljanske Cvetlicarne taistega leta, po nastopu v Mariborskem Štuku leta 2009 in še po lanskoletnem Metalcampu tokrat udarila na odru Kina Šiška, kjer so obcinstvo pred njimi ogrevali nemški thrasherji DeathDestruction, powermetalsko obarvani skandinavci Amaranthe z ženskim vokalom in Vicious Rumors, powermetalci iz Amerike, nato pa se je dvorana kaj hitro napolnila, saj je bil cas, da zvezde vecera ponovno odvržejo svoje kladivo.


[02; foto: iTelefon]

HammerFall so od leta 1997 pa do sedaj posneli in izdali že 8 studijskih albumov, zadnjega Infected, katerega predstavljajo na letošnij turneji, so izdali letos in iz njega na setlisto uvrstili 3 pesmi. Ob prihodu vokalista Joacima Cansa na oder so se zaslišali glasni ženski kriki, ki pa jih je skupina kmalu preglasila z glasnim svežim štiklcem Patient Zero. Ob himni Heeding the Call je bila v dvorani že prava norišnica. Kvaliteta in jakost zvoka sta bili enostavni odlicni, kar pa težko trdimo za mnogo preteklih koncertov, ki so se dogajali na istem prizorišcu.
Videti je bilo, da se je bend se na odru vec kot zabaval, kar je bilo ocitno po vseh možnih kretnjah celotne peterice. Odigrali so Quiet Riot priredbo Bang Your Head, s katerim je z glavo migalo skoraj celotno obcinstvo. Ob hitu Riders of the Storm so se tresla tla, Joacim je z veseljem prepustil zvestim fenom, da namesto njega prepevajo tiste dele pesmi, kjer je treba krepko napeti glasilke. Na bass kitari sedaj ponovno ropota Fredrik Larsson, ki je z ekipo sodeloval že pri prvih izdajah, kitarski duo Oscar Dronjak ter Pontus Nordgren sta prava virtuoza, na bobnih pa že 12 let svoje mojstrovine prikazuje Anders Johansson. Tempo se je v Šiški stopnjeval in verjetno dosegel vrhunec ob klasiki Let the Hammer Fall, kjer je obcinstvo spet preglasilo celotno dogajanje na odru. Na setlisto so dodali komad Glory to the Brave, ki ga ne zaigrajo prav na vsakem koncertu, za sam finiš pa so kot vedno tudi tokrat prihranili zmagovalni komad Hearts on Fire. Sledil je še koncni polet Oscarjeve kitare v zrak, zahvala in obljuba, da se kmalu spet ponovno vidimo – odlicno!


[03; foto: iTelefon]

Setlista HammerFall:

1. Patient Zero
2. Heeding the Call
3. Any Means Necessary
4. Bang Your Head
5. Blood Bound
6. Lets Get It On
7. Last Man Standing
8. Renegade
9. Always Will Be
10. Dia De Los Muertos
11. Riders of the Storm
12. Steel Meets Steel
13. Legacy of Kings
14. Let the Hammer Fall
15. The Dragon Lies Bleeding
16. The Templar Flame
17. Glory to the Brave
18. One More Time
19. Hearts on Fire


No comments:

Post a Comment