Tuesday, November 29, 2011

TEKST/FOTO: Poreč? Umag? Novigrad!

Klasični potek vikenda - v petek se ga razdret in se zbudit ob morbidno zgodnji budilki, kjer v stanovanju treh leži cel kup ljudi. Tuš? Zajtrk? Ne rabimo, gremo, ura je čas in dnevi so pasje kratki.
Končno sonce, po dveh tednih megle ljubljanske, ki nam v neprespane glave udari čez šipo že pri Ravbarkomandi, naša destinacija pa je Hrvaška obala.

[Ćovnćky; foto: iTelefon]

In zakaj obala jeseni? Odgovor je sila enostaven - sezone ni, kar pomeni, da ni ljudi, turizma, hoteli so zaprti in prav v območju hotelov se vedno najde kaj za nas za pobrusit, preskočit. Naša želja je skejtat v Umagu (rejl, ki ga ni več) in dalje v Poreč, a nam pot prekriža tabla Novigrad, kjer se Timi spomne, da je tam neka fina reč, ki bi jo lahko vozili prav vsi.
In tako smo pristali na prvem spotu, ki nas je takoj navdušil in ga furali do zadnjega...

[Roadgap v Novemgradu; foto: iTelefon]


[Kiki vedno ready; foto: iTelefon]

[Dajc štima fleše; foto: iTelefon]


[Turist ob morju; foto: iTelefon]

Skočimo še do Plave Lagune v Poreču, kjer je ob hotelu praktično vse mokro. Mimogrede se shladi in stemni, kar pomeni, da je sobotni sešen dobil epilog.
Na poti domov občudujemo nore barve sončnega zahoda, na meji letijo na počasne slovence kletvice iz vseh ust, picerija v Ljubljani in na zdravje za odlično izkoriščen dan ter za Bizijev 19. rojstni dan oz. noč, ki je prinesla marsikaj zanimivega... VIDEO SLEDI (ali pač ne)

[Sunset; foto: iTelefon]

No comments:

Post a Comment