Tuesday, October 30, 2012

ZGODOVINA: Collapse, Re-Collapse in 3-Collapse

Ne morem verjet, da je od samih idej za snovanje ekipe, nabiranje članov, druženja, turneje, prvi uspešni posnetki in fotografije, takšne in drugačne medijske objave, izgubljene kasetke, zlomljena in ukradena oprema in vse ostalo, kar spada k tovrstnim projektom, minilo že skoraj 8 let...

In če smo kot team štartali nekje pozno leta 2004 kot zaprta ekipca petih skejterjev (Luka Kušar, Zlatko Djogić, Urban Petranovič, Miro Mikanović in moja malenkost plus David Možina v vlogi zajebanta), smo
svoj prvenec imenovan Collapse pod okriljem ekipe Dirty Skunks predstavili 5. januarja 2006 v prepolnem Orto Baru v Ljubljani, čemur sta v prihajajočih vikendih sledili še projekciji v pokojnem klubu Sadje/Zelenjava na Viču in v domžalskem Akumulatorju.

[Collapse ekipa, LJ-Center, 2005]



Collapse [2005]

Skejtanja je bilo vse več, snemanja tudi, prav tako druženja in vikendaških izletov po državi in to je bil pravi recept, da se je ekipa petih oziroma šestih ljudi kmalu krepko povečala.
Tako so se v drugem videu Re-Collapse ponovno s celotami predstavili v zaporedju Urban Petranovič, Miro Mikanović, duo Zlatko Djogić in prevečkrat poškodovani Nejc Sirk, Luka Kušar in jaz, nekje na sredini videa pa se je v lepi minutaži predstavila še celo združenje naših prijateljev, ki si sledijo nekako tako:
Uroš Kovač, Anže Marinc, Vid Florjanc, Igor Kragelj, Marko Zubak, Jure Perko, Primož Jambrek, Denis Paler, Kristijan Stramič, Tomi Praunseis, Anže Košmerlj, Aleš Stadler in Klemen Kopitar).
Premierno smo video predstavili v KUD-u France Prešeren, kjer so nas s koncertom v nabito polni dvorani podprli punkrockerji Backstage in punkerji G.U.B.
Nepozaben večer 31. marca 2007...

[Re-Collapse fotošuting, LJ-BTC, 2007]


Re-Collapse [2007]
.
Tudi po drugem videu ekipa ni počivala. Luka Kušar se je odločil posvetit drugemu projektu, odlično pa je njegovo mesto zasedel Anže Košmerlj, ki je svoj part posnel v pičlih osmih dneh akcije.
Ni bil plan, da si za video vzamemo malenkost več časa, mislim pa, da sta bila faktorja dva in sicer je bil v prvi vrsti moja poškodba kolena, ki me je za lep čas odmaknila od gibalnih prostorov in držanja videokamere, drugi pa je bil brez dvoma poslan po elektronski pošti, kjer se je izrazila želja vodje festivala Trnfest, da bi video premierno predvajali kar tam.
Padale so ideje za idejami, videoparti so se montirali, sodelujočih je bilo še več kot poprej, tesno se je ustvarjalo skupaj z možakarji, ki so ustvarjali video Mad World, OJD in Kriza 3, naša četica v videu 3-Collapse (predstavljen konec avgusta 2008) pa si v zaporedju sledi takole: Jaz, Urban Petranovič, Miro Mikanović (+ gost Borut Strnad), prijatelji (Anže Marinc, Primož Jambrek, Andraž Hojnik, Jan Čefarin, Luka Kolenc, Uroš Kovač, Luka Kušar, Anže Lemovec, Miha Miklavčič, Jan Beguš, Matej Počervina, Luka Pen, Robert Kocjan, Jure Perko, Urban Tomc, Mike Smolik, Tomi Praunseis, Robert Dragan, Rok Dragan ter pomožni snemalci Andro Kajzer, Gregor Berkopec in Kristijan Stramič), duo Nejc Sirk in Zlatko Djogić in Anže Košmerlj + David Možina za dodatno razvedrilo.

Best times...
 
 [3-Collapse @ TRNfest 2008]



3-Collapse [2008]

No comments:

Post a Comment