Saturday, April 14, 2012

FOTO/REPORT: Best in the East 2012

Tudi tokrat je Italija par kilometrov od meje, ki je več ni, gostila skate contest Best in the East, kjer se v jam sessionih, kjer je treba v 10 minutah odfurat maksimalno dobro linijo, povezano v celoto s tremi triki, pomeri le peščica povabljenih iz gostujoče države, sosednje Hrvaške in tudi Slovenije. Zgodilo se je v soboto, 14. aprila 2012, domače barve smo tokrat zastopali Tadej Skrbiš, Timotej Lampe Ignjić, Mark Presetnik, Igor Kragelj, Milan Stupar, Miha Vogrinčič in par mojih nog.

[Warming up`n`down; foto: iTelefon]

Po naključnem žrebu se je formiralo 7 skupin po 5 ljudi, nekje po 4, saj je bilo kar nekaj tekmovalcev, ki so svojo udeležbo že prej potrdili, odsotnih, med drugim tudi hrvata Denis Pušić in Nino Fanuko in pa tudi naš domač up Luka Bizjak.
Med samim tekmovanjem, ki je trajal kar cca 2 uri, se je ponovno na veliko grafitalo, tokrat tudi repalo, poslušalo super muziko in peklo pleskavice.

[Grafitarija: iTelefon]

Kaj pa uvrstitve?
Skrajno nepomembne stvari so to ob tako sproščenem skejtanju in debatiranju z znanci. Vsako leto se javi le prva trojka in ker jo vem(o), naj ta ne bodo skrita:

Na tretje mesto se je tako kot lani uvrstil Ivan Maras, ki je štartal linijo s halfcab noseslide nollie heelflip out, jo nadaljeval na eurogapu, v katerega je hardflipnil, za finiš pa je čez hip stresel še nollie bigspin late flip.

Drugo mesto je pripadlo našemu Lampiću [Timotej Lampe Ignjić]. Ta je pomanualiral pad s kickflip nosemanualom, v eurogap nollie backside heelflipnil, hipu pa postregel s cab flipom.

Prvo mesto je tako kot lani osvojil Jonathan Gallo - pričakovano, njegova zmagovalna linija pa je bila precej drugačna od ostalih pa še vedno gate trgajoča - switch frontside flip na eurogap, vožnja po parku do banka in iz njega odličen frontside wallride in nazaj na tavišji manny pad/ledge, kjer je vrgel nosemanual nollie flip out.


[Lampić = stoked; foto: iTelefon]

[McMaras Twins; foto: iTelefon]

Počakali smo razglasitve rezultatov, podelitve nagrad (euro ali dva, superge, pokali), product toss, zahvala udeleženim, povabljenim, organizatorjem za super vzdušje in izvdebo in via domov.

[Baci!; foto: iTelefon]

No comments:

Post a Comment