Sunday, January 20, 2013

Sunday, January 6, 2013

FOTO: NEVERENDINGSTORY continues...


Dvodnevni tourček, destinacija hrvaška obala, kombi za 6 ljudi zmore prevažati tudi osmerico... 
Dnevi so kratki, prekratki, tla so vlažna in ponekod ovirajo rolkarijo, je pa sonček, družba, atmosfera in video se počasi bliža... FUN FUN!

[Ko greš na Hrvaško brez osebnega dokumenta...]

[Tru skejt tul =  kombinirke in papagajke]

 [Standard]

 [Grunge Is Not Dead]

 [Love Park]

 ["Kerab bla dele klele z mano?" - Bizi]

 [K na morju]

[D Stens]

Thursday, January 3, 2013

ČLANEK: Skateboarding in EMŠO

Okej, zadeva gre nekako takole - v tekočem letu, ki smo ga pravkar štartali, mi bo števec pokazal že številko 32. 32 svečk na torti torej. Cel wau... In še vedno kolikor toliko aktivno po asfaltu potiskam dilco.
 "Do kdaj še?" se vprašam, ko mi taisto vprašanje postavi kdo izmed starejših članov družine.
Je definiran čas, ko se je treba zresnit, dokončat šolo/študij, si poiskat resnega partnerja, najti redno zaposlitev, si ustvarit družino, zgradit hišo in v njej postarat? Je rekvizit, sestavljen iz lesene deske, štirih koles in nekaj ostalih pomembnih dodatkov, res igrača za otroke in sem sam resnično že prestar za tovrstno aktivnost?
Kaj pa je pravzaprav poanta skateboardinga?
Kakor za koga. Za otroke je predvsem igra, ki v veliki meri preraste v kvalitetno izkoriščanje prostega časa na zraku - z družbo ali pa, če si popolnoma sam. Spet za druge, ki jemljejo skateboarding kot šport, je prej omenjena dilca več kot odličen pripomoček za telesno izpopolnjevanje, za nekatere pa ta predstavlja le prevozno sredstvo na krajše razdalje.
Kaj pa za starejšo generacijo, ki je kao prestara za vse našteto? So leta res ovira ali gre tu zgolj za predalčkanje in za poglede stereotipov? Kdaj pa pride za aktivnega "športnika" čas upokojitve?
Pa si poglejmo nekaj faktov:

- Guy Mariano, rojen leta 1976, je pred manj kot dvema mesecema dni z videopartom v Girl/Chocolate videu Pretty Sweet, pri 36-ih letih, resno kandidiral za skejterja leta pri legendarni reviji Thrasher.

- Marc Johnson, letnik 1977, je neustavljiva mašina in ima brez pardona enega najboljših stilov na deski v zgodovini tega "športa".


- Ronnie Creager, rojen leta 1974, je meseca julija leta 2012 v znamenitem parku The Berrics, ki si ga lastita  skejterja in sicer manj aktiven Steve Berra (1973) in vsak dan v akciji Eric Koston (1975), posnel šokantno različico videoparta in sicer pod naslovom Battle Commander.

- Ekipa Bones Brigade, ki je v sredini leta 2012 izdala dokumentarni video, ki jo sestavlja cel kup imen, je še vedno dnevno aktivna na svojih rolkah, kjer ne moremo mimo Steva Caballera (rojen daljnega leta 1964), Tonyja Hawka (1968), Rodneya Mullena (1968), Lancea Mountaina (rojen 1964), ki je med drugim že več let dedek in še marsikoga drugega...

- Tom Winters je ime 69-letnemu profesorju, ki se praktično vsak dan pripelje na delo na rolki.

- Pred dnevi pa je medmrežje zadel še videoposnetek Rona Allena, ki ga še vedno trga po cestah in to s super stilom - ollie čez hidrant pri svojih 50ih letih.

Torej si dejansko kdaj prestar za druženje z rolko?

[Ollie, 1995] 

[Ollie, 2012]


I`ll skate till I can`t walk!
- Chet Thomas (letnik 1973)