Sunday, May 27, 2012

FOTO/REPORT: 5-0 EPK Skate Contest 2012

En, dva, tri, šter, pet, šest, sedem... ne, samo šest nas je bilo za v taoranžno zverinco na štirih gumah in piči miki. Tokratnja destinacija je bil Maribor, kjer se je pod okriljem "fajvoja" dogajalo kar sredi centra. Še več - da si se lahko udeležil tekmovanja, si moral skozi kvalifikacije, ki so se minule vikende odvijale v Slovenj Gradcu, Velenju, Novem mestu in dan pred samim finalom tudi na domačih mariborskih tleh, mnogo nas pa se nas je na glavni dogodek uvrstilo s povabilom samim (hvala). Vsi prisotni in prisebni torej - ready, steady, GO!

[Matej je ready... za na ohcet; foto: iTelefon]

Kot vedno nas je tudi tokrat skrbela še kar mešana vremenska napoved, sicer pa veste, da če pade dež enkrat, dvakrat, trikrat, se tla ne posušijo, je za skejterijo to sila slaba stvar... a tokrat tega ni bilo pa čeprav je grozilo.

[Bučan je tudi ready... da poprime za mikrofon; foto: iTelefon]

Ako me spomin ne vara, se je na ta lep dan za skejtbording, pomerilo 26 glav. Na trg pokojnega atleta Leona Štuklja se je prinesel super hud objekt, ki je vseboval benkine, flet, ledge naravnost, flat ledge (kao), ledge na dol na obeh straneh (gufi, regular, noli, svič, palačinke, svalki, sam si izberi), štenge in rejl. Stvar je potekala v jam sessionih po 4 ljudi, sodniki pa so se (pravilno) odločili, da se upoštevajo trije taboljši triki posameznika, ki mu nato nudijo nastop v četrtfinalu, kamor se je uvrstilo 16 ljudi.

[Judges Suša, Jerča, Štrafela, Deno; foto: iTelefon]

Iz omenjene šestnajsterice se je postopek ponovil, glave so se razpolovile (ne dobesedno), ostalo je torej še osem polfinalistov, od tam pa se nas je peterica pomerila še v glavnem finalu, kjer je bilo časa ravno dovolj, da so se napasle tudi oči laikov iz občinstva, ki so lepo spremljali celotno dogajanje.

 [Das Obđekt; foto: iTelefon]

 [Na mladih svet stoji; foto: iTelefon]

Kot je že Petko napovedal po parih minutah samega tekmovanja, je bil to bolj kot ne vseskupaj en sam boj za drugo mesto - ponovno je dominiral Timotej Lampe Ignjić in pobral prvo nagrado (250€ + materialne dobrote), na drugo mesto se je (tudi po pričakovanjih večine) uvrstil Tadej Skrbiš, na tretje veteran Tomi Praunseis, četrto mesto so dobile moje zmatrane noge (landing primo sucks), peti pa je bil dolenjski up Robert Perko.

 [Prvo mesto AKA standard - Timotej Lampe Ignjić; foto: iTelefon]

 [Epic; foto: iTelefon]

 [Vampirji na delu; foto: iTelefon]

Samo dogajanje čez dan je spremljala DJ Godba, Verdijeve pizze, šank (joj...), odličen vibe vsenaokrog in pa nepozabna živa godba, kjer so med drugim igrali tudi domači Trash Candy, brez pardona pa so največji šov uprizorili Backstage in v svojem zajebantskem pankroku in dodatku harmonike na noge postavili celo hordo mimoidočih spremljevalcev bodočega ženina.

 [Zajebantska oblika Backstage...; foto: iTelefon]

[...in Backstage kot smo jih vajeni že 10+ let; foto: iTelefon]

Ker je pač dejstvo, da je poroka dan, ko v najlepši obleki stopiš v največji drek, je moral ubogi bodoči mož, našemljen v meniha, ki je za vratom nosil še mega velik težak križ in na nogah uteži, dropnit quarter - jah, kaj pa drugega je bilo za pričakovat kot drop of death... vsi živi, vsi zdravi!

 [Pizdarija; foto: iTelefon]

 [Big up!!!; foto: iTelefon]

[Joške na hrbtu ali hrbet na joškah?; foto: iTelefon]

 [Pobral je vse rime na ito...; foto: iTelefon]

Sila narobe se je že čez dan zabavat in puščat na šanku odtise svojih komolcev, če pa veš, da je treba še z vozilom na pot... Lampić, otpri tošl, ejga!

 [Petko ga je plenknu...; foto:iTelefon]

[...Mark tud... ; foto: iTelefon]

 [Never Grow Up; foto: iTelefon]

Super hvala Iva in Rene za streho nad glavo in tuš in za prvi večerni "na zdravje", ki nas je pripeljal do uradnega after party-ja, ki je bil v ŠTUK-u, kjer se je že pred samim vstopom v klub vsaj 300x nazdravilo, podebatiralo o vseh stvareh pa čeprav malo kdo ve o čem. Na odru je za majk zagrabil Mito, dvignil na noge prisotne, vse je klapalo oziroma šlo je (dobesedno) tekoče, kmalu pa smo se drug za drugim pojavili na odru in prejeli lepe nagrade, žur pa je šel dalje.

 [Trick of the Day: Jan Petkovič - frontside tailslide fs kickflip out; foto: iTelefon]

 [Mito!!; foto: iTelefon]

V hiphop zvokih se je muvalo in gruvalo in švicalo in smejalo in tražilo frke in se še vedno imelo fajn in se zalutalo še na kakšno drugo lokacijo in se drlo po cestah z neznanim čudakom in skejtalo in padalo in se vsaj delno umirilo ob prihodu plavih palčkov (čudak je pobegnio) in se šlo še dalje do kluba Satchmo in se spet srečalo s čudakom in se ga spet na taprav način znebilo in počasi pristalo v pojstlah... no, recimo temu tako.

[Fuck Tha Police; foto: iTelefon]

 [Spalnica ala Fogy; foto: iTelefon]

Je treba dan izkoristit. Sonce je, apetita ni, je želja po ne-bit-doma in denarja ni (kam je šel, kurbež?). Pade šoping center (McFruštk), pade kosilo pod pohorjem, pade želja po triku za prihajajoči video Neverendingstory (uspešno), najdemo se z Matejem, ki nas je zapustil že dan poprej takoj po prihodu v prestolnico štajersko in tako posledično pade še trik za prihajajoči Kriza video projekt (kdaj?!), se načudilo mimoidočemu harmonikarju, šlo še 2x flipnit v park (kdor je imel še moč), poslovilo in via domov... 

Perfect vikend, ni kaj!

[Hrana je, apetita ni; foto: iTelefon]

 [Kodžak relax style; foto: iTelefon]

[Svašta...; foto: iTelefon]

FOTOGALERIJA by Marko Pigac - http://www.pigac.si/2012/05/26/epk-skate-festival-trg-leona-stuklja-maribor/

Sunday, May 20, 2012

FOTO: GO SK8 event, Nova Gorica

Matematični zapis novogoriškega sešna na nedeljo, 20. maja leta dva nula dvanajst:

Skateboarding + linije + 10 šteng sešen + navijanje + triki + veselje + uspeh + druženje + živa muzika = perfekto!


 [ledge 1 + ledge 2 + polejam/kanta/flat = linija; foto: iTelefon]

  [Matija & the Band; foto: iTelefon]


  [Bedo heelflip @ 10 set - perfekto!!!; foto: iTelefon]


  [Milan first, Igor second, Mitja third @ Lord of the Lines; foto: iTelefon]


  [Bedo first, Adam second, Timi third @ 10 set; foto: iTelefon]


  [Večerja; foto: iTelefon]

Monday, May 7, 2012

HOMELESSHANDSOME?

HOMELESS = -
HANDSOME = +


100% Cotton Tees
available in black, red and white
hand-spray-painted or handwritten
sizes: Large only

price: 15€











Front + Back Prints
(same sizes, colors, prints, techniques, prices)




or
custom mades...



100% Acrylic Ribbed Beanies
available in black, red, khaki and grey
blanks (no embroiders, stickers or logos)
size: One size fits all

price: 15€




Friday, May 4, 2012

NEVERENDINGSTORY tour no.7 - Split - Day 8 AKA The last Day

Day 8 - zadnji dan, dan, ko je kao Bog ustvaril rock... in nas poslal nazaj na domačo grudo Slovensko - nepozabna turneja, ni kaj...

 [Adijo Johnny Apartments; foto: iTelefon]

 [Ladica; foto: iTelefon]

 [Standard; foto: iTelefon]

 [Met i Pet; foto: iTelefon]

 [Modro i zeleno; foto: iTelefon]

[Kosile; foto: iTelefon]

In za sam finiš še najbolj poslušana pesem turneje - http://www.youtube.com/watch?v=fWNaR-rxAic&ob=av3e