Wednesday, November 30, 2011

FOTO: WHITESNAKE!!!

[01; foto: iTelefon]

[02; foto: iTelefon]

[03; foto: iTelefon]

[04; foto: iTelefon]


Tuesday, November 29, 2011

TEKST/FOTO: Poreč? Umag? Novigrad!

Klasični potek vikenda - v petek se ga razdret in se zbudit ob morbidno zgodnji budilki, kjer v stanovanju treh leži cel kup ljudi. Tuš? Zajtrk? Ne rabimo, gremo, ura je čas in dnevi so pasje kratki.
Končno sonce, po dveh tednih megle ljubljanske, ki nam v neprespane glave udari čez šipo že pri Ravbarkomandi, naša destinacija pa je Hrvaška obala.

[Ćovnćky; foto: iTelefon]

In zakaj obala jeseni? Odgovor je sila enostaven - sezone ni, kar pomeni, da ni ljudi, turizma, hoteli so zaprti in prav v območju hotelov se vedno najde kaj za nas za pobrusit, preskočit. Naša želja je skejtat v Umagu (rejl, ki ga ni več) in dalje v Poreč, a nam pot prekriža tabla Novigrad, kjer se Timi spomne, da je tam neka fina reč, ki bi jo lahko vozili prav vsi.
In tako smo pristali na prvem spotu, ki nas je takoj navdušil in ga furali do zadnjega...

[Roadgap v Novemgradu; foto: iTelefon]


[Kiki vedno ready; foto: iTelefon]

[Dajc štima fleše; foto: iTelefon]


[Turist ob morju; foto: iTelefon]

Skočimo še do Plave Lagune v Poreču, kjer je ob hotelu praktično vse mokro. Mimogrede se shladi in stemni, kar pomeni, da je sobotni sešen dobil epilog.
Na poti domov občudujemo nore barve sončnega zahoda, na meji letijo na počasne slovence kletvice iz vseh ust, picerija v Ljubljani in na zdravje za odlično izkoriščen dan ter za Bizijev 19. rojstni dan oz. noč, ki je prinesla marsikaj zanimivega... VIDEO SLEDI (ali pač ne)

[Sunset; foto: iTelefon]

Wednesday, November 23, 2011

Intervju + Video: YO CHILL

Intervju o ekipi Relax, o svežem videu Yo Chill, se je razpričal Jan Petković, vprašanja pa so bila nekako takšna:

[Če zamudiš na premiero, te pač ni na siliki - ekipa Relax in manjkajoči Denis Usainović]

MF: Opiši projekt Yo Chill v desetih besedah, po svoje.

JP: Zabava, veselje, razgibanost, skateboarding, video, hustlanje, izpolnjen cilj, usedline,… ma nevem člouk, vsak dan ga pogledam. Tolk mi je kul, ko smo končno nardil video, bolš se počutim, ko takrat, ko sem končal srednjo šolo.

MF: Tvoj part izstopa in to je tvoj prvi part. Kako to? Kako se je sploh štartala vsa Relax smetana?
JP: Nevem, od 2000 že skejtam, iz Kisovca sem, do 2. letnika srednje šole sploh vedel nisem, da se da fisheye dobit v Sloveniji. Cilj mi je bil posnet video nekoč, uživat v skejtanju, hodit okol in videt stvari tudi okrog skateboardinga. Imel sem eno malo ekipco, ko so se ollie-ji čez 3 štenge delal, brez kamere vsi. Praktično se je pa vse okrog tega projekta začelo 2-3 leta nazaj, ko so Jan, Nejc in ekipa začeli skejtat, sam sem pa fural že 6-7 let. Mi je Jan omenil, da če ne bi bilo mene, sploh vedel ne bi za povezano skejtanje in snemanje pri nas. Noro hitro so napredovali, Nejc in Jan sploh, cel kup switch, nollie trikov, medtem, ko sem sam mislil v štartu, da switch pomeni, da imaš deck okrog obrnjen. So meli na deckih neke kronce in Relax napisano, so mi povedali, da so naredil ekipco, klapajo se vsi med sabo, vsi stari 15-16 let. Mulčki. Zakon, ful se mi je dopadla celotna ideja.

MF: Vidiš, to me je zanimalo, da ne bi celotna stvar izpadla egoistična – nisi ti tisti, ki je štartal Relax.
JP: Ne, nisem, jaz sem se dejansko k njim uštulil. Ful mi je blo fajn ime. Jan je bil najbolj za akcijo, me fehtal, da peljem sem in tja. Nejc in Jan sta mi bla že v štartu top, top dečka, za stvar skos, ne samo skejtanje, nakar sem še ostalo klapo spoznal. 1a so. In nato je padla ideja, če smo že Relax Crew, da bo naslov videa Yo Chill.

MF: Od kje ideja za naslov Yo Chill?
JP: Kar mi najprej na pamet pride, je dejstvo, da praktično cel svet skejterski preveč gleda na detajle, kaj maš oblečen, kako je kaj posneto, sfurano… jebeš to. Za hejterje, aveš, umirte se mal, delaš to zase, za svoj užitek, sej nismo proji. Gledam na skejtanje kot zabavo in tud videov nisem nikoli jemal na tak način, da more bit vse v perfekcijo narjeno, more bit mal Baker/Deathwish način – tko ko je, je.

MF: In zdej, video je uzun, kaj ti misliš, kaj sledi?
JP: Yo chill, dobesedno, ne obremenjevat se z govoricami, nekomu je kul part/video, nekomu pač ne. Boli me kurac, res. Tko jaz kot ostali delamo kar nam paše. Furat dalje, delat trike, kej novga odfurat, uživat, snemat. Ekipno smo istih glav, zato smo se pa tud tako ujel.

MF: Se obeta v naslednjem letu oz. bližnji prihodnosti Yo Chill 2?
JP: Ne bo Yo Chill 2, bo Chillax. Takoj po premieri smo se že ekipno odločil, da bo tko naslov. Delal bomo na napredku, ampak dalje v istem slogu – chillax.

MF: Tehnološko greste dalje? HD?
JP: Ne, SD for life, tako opremo mamo in s tem delamo dalje.

MF: Na koga pa staviš, da je tak entuziast, da bo v 2. videu pokazal več, kot v tem?
JP: Pomoje kar cela ekipa. Noben ni dal svojega maksimuma od sebe, tud sam ne pa čeprav sem snemal zadnja 2 tedna vsakdan. Sigurno Jan in Nejc, nenormalno ripata. Mata ful trikov in spodobnosti. Joj pa Timi tud, trikov, da jih ni konca. Ta video, prvi ekipni video, nam je dal elan. Ko je video prihajal h koncu, je vsak še tripal na to, da še kej posname. Ampak datum je bil, končat je blo treba in stvar predstavit. Fertik je, gremo dalje, fajn bo. Ekipa je taprava, drug druzga pušamo dalje. Snemanje se itak nikoli ne neha, plani vsakdan nastajajo. Čimprej…

















Tuesday, November 22, 2011

FOTO: Zagreb, Warehouse, etc...

18. november 2011 - Dan, ko se je celotna Hrvaška spominjala dneva, ko je izkrvavel Vukovar - natanko pred dvajsetimi leti (18.11.1991) je omenjeno mesto padlo pod močjo 1.500.000 granat. Porušenih je bilo več kot 13.500 stabv, iz mesta pregnanih več kot 22.000 ljudi, ubitih okoli 1.100 civilistov, 4.000 ranjenih, skoraj 500 pa jih je še vedno pogrešanih...

[Ne zaboravite Vukovar; foto: iTelefon]

Pa da se vrnemo na prijetnejšo temo - šesterica nas je na omenjen dan odbluzila v hrvaško prestolnico na skejt misijo, v upanju, da se izognemo ljubljanski megli. Napaka v sistemu - Zagreb nas je pričakal v temperaturah pod ničlo, megli, ki bi jo lahko rezal, klopce, ki sicer dobro drsijo, so bile zmrznjene, in podobno, a akcije vseeno ni manjkalo...

[Kvazipanorama; foto: iTelefon]

[Vztrajnost je lepa čednost; foto: iTelefon]

[Gang spredi...; foto: iTelefon]

[...in gang zadi; foto: iTelefon]

Ker je zimski čas pač skejterski sovražnik, se je tema spustila že malo po četrti uri popoldne. Lutanje, sedenje v McKafani, obisk pumpe in Warehouse shopa, kjer se nahaja odličen privatni indoor park. Noge nekaterih izmed nas so utrujene, telesa tudi, tadrugi parkrat dropnejo in flipnejo, ura pa se ne premakne nikamor. Dobimo vstopnice (tenks Ervin) za napovedano premiero "Warehouse - Video je gotov" in še 1x v McOštarijo na brezplačni Wi-Fi, da dobimo smernice kako do Kina Europa, ki se nahaja v samem centru Zagreba.

[Prajvetpark; foto: iTelefon]

Ura je čas, piči miki, ura je čas, gužva pred dvorano... in potem je bil video...

[Gužva u bajt; foto: iTelefon]

[Ticketz; foto: iTelefon]

Monday, November 21, 2011

VIDEO: Birthday Surprise (part 4)

No, pa sem tudi sam dobil porcijo presenečenja za svoj okrogli jubilej - prava metalska budnica!
Tenks homies (Kiki in Matej)

Sunday, November 20, 2011

FOTO: YO CHILL @ Urban Roof

[ekipca; foto: iTelefon]


Intro + Jan Podlogar + Alen Debevec + Nejc Mrak + Davor Barukčić + Timotej Drolc + Denis Usainović + Relax Youth + Friends + Žiga Dornik + Jan Petkovič

VIDEO ONLINE SOON...

Friday, November 18, 2011

VIDEO: Birthday Surprise (part 3)

Tudi Mark je bil en tistih, ki je bil presenečen nad našo kvazi izvirnostjo - kamera, torta, kutija Haribo cukrov, 15 svečk strnjenih v dve in Hello Kitty torta - 15. rojstni dan v Barceloni, fuck yeah!

Tuesday, November 15, 2011

FOTO/REPORT: AMON AMARTH, AS I LAY DYING, SEPTIC FLESH v Ljubljani

[Ticket; foto: iTelefon]

Če je parkirišče pred Cvetličarno bolj kot ne samevalo pred Heidenfest festivalom, ki se je na taistem prizorišču odvijal pred slabim mesecem dni, pa je bila na omenjen večer, v torek, 15. Novembra 2011, ko je nastopal trojček Amon Amarth, As I Lay Dying ter Septic Flesh, asfaltirana podlaga pred dvorano precej bolj polna. Mraz in megla nista fenov niti malo motila ob podmazovanju grla z alkoholnimi dobrotami, pa tudi dvorana je bila ob istem času že kar lepo napolnjena.
Tako je bilo ob 15 minut čez osmo zvečer na odru že vse pripravljeno za štart – Septic Flesh, grški death metalci, ki so nastali že pred več kot 20 leti, so brez kompromisa udarili že v štartu. Publika
je nepremično opazovala to »čudo«, dokler se niso oglasili prvi breakdowni. Komadi so sekali drug za drugim, vokalist in basist Spiros Antoniou pa je pokazal kaj je stil – držanje basa navpično in igranje nanj z usnjenimi rokavicami (brez prstov, kakopak).
Klaviature, ki jih ima band v ozadju na playbacku, so na momente preglasile kitare, sicer pa je stvar iz minute v minuto postajala bolj zanimiva, a 25 minutni set se je kaj hitro iztekel.

Setlista Septic Flesh:

1. The Vampire from Nazareth
2. We, the Gods
3. Pyramid God
4. A Great Mass of Death
5. Anubis
6. Five-Pointed Star

[Septic Flesh; foto: iTelefon]

Sledil je podaljšan odmor za tobačni priboljšek in sprehod do stojnice z merchandise-om, katere sploh ni bilo. Prostor pod odrom so zasedli obiskovalci s talepimi pričeskami.
Ja, As I Lay Dying so še eni izmed poplave metalcore skupin, kjer je izgled en bolj pomembnih faktorjev, vsaj kar zadeva publike in ne skupine same, ki je že s prvim riffom pričakovano pripravila
publiko do čupanja in teka v circle pitu. Precej več ljudi je bilo takrat že v dvorani, ko je udaril 2. komad z naslovom The Sound of Truth. Vokalist Tim Lambesis je na vokalu prava zverina, se ne da motit ob petju in mahanju s čupo obenem, publika pa najbolj divja ob starejših komadih in breakdownih, ki jih ni malo. Kljub temu, da jih naj bi čas preganjal, se je našel čas za fino izveden wall of death. Peterica iz San Diega, ki letos praznuje že svojo deseto obletnico delovanja, je prav v ta namen na svojo setlisto uvrstila kar nekaj pesmi iz starejših albumov (izdali so jih namreč že 5) in taboljše prihranili za konec – pesem 94 Hours, ki jih je postavila na tako imenovani glasbeni zemljevid.

Setlista As I Lay Dying:

1. Within Destruction
2. The Sound of Truth
3. Upside Down Kingdom
4. Through Struggle
5. An Ocean Between Us
6. Anodyne Sea
7. Condemned
8. Nothing left
9. Confined
10. 94 Hours

[As I Lay Dying; foto: iTelefon]

Po 45 minutnem šusu se je še kako prilegla pauza, ki naj bi trajala vsega 20 minut, pa se je gladko zavlekla na 40. Tako so par minut pred enajsto le prikorakali na oder švedski vikingi Amon Amarth in udarili pred nabito polno Cvetličarno. Temperatura se je ob melodiki 1. Komada War of the Gods takoj dvignila. Frontman Johan Hegg je z »Dober večer Ljubljana, kako ste?«, »Na zdravje« in »Laško pivo« v odlično voljo spravil prav vsakega obiskovalca, saj so le-ti zveneli prav neverjetno in prav tako je zvenel šus Destroyer of the Universe. Amon Amarth so slovenskemu občistvu že kar dodobra znani, saj so nemalokrat udarili na festivalu Metalcamp, ki se vsako leto izvaja na tolminskem. Bend, ki je nastal že leta 1992 deluje kot vino – z leta v leto so boljši in z vsakim obiskom pri nas imajo kakšnega oboževalca več. Občinstvo je s petjem štiklca The Pursuit of Vikings praktično preglasila peterico na odru, ki je skozi celoten repertoar igrala več kot odlično. Kitari sta usklajeni do potankosti, Johan pa neprestano sodeluje z vidno zadovoljnim občinstvom. Sledil je komad Free Will Sacrifice in po episki death metalski povedi o ljudeh, ki se nikoli niso vrnili domov, se je folk spet dodobra načupal in v tem temu se je nadaljevalo. Temperatura je spet narastla ob Death in Fire, ki ga bend marsikdaj špara prav do konca, a tokrat so ljubljanski publiki namenili še 2 bonus štiklca, kjer so trpele glasilke – Twighlight of the Thunder God ter Guardians of Asgaard. Takrat je sledil zaključni »Hvala, Ljubljana«, »See you next time!«, zadovoljno občinstvo pa je počasi zapustilo dvorano.

Setlista Amon Amarth:

1. War of the Gods
2. Runes to My Memory
3. Destroyer of the Universe
4. Live Without Regrets
5. The Pursuit of Vikings
6. For Victory or Death
7. Varyags of Miklagaard
8. Slaves of Fear
9. A Beast Am I
10. Ride For Vengeance
11. Embrace of the Endless Ocean
12. Free Will Sacrifice
13. Asator
14. Death in Fire
15. Twighlight of the Thunder God
16. Guardians of Asgaard

[Amon Amarth; foto: iTelefon]

Monday, November 14, 2011

FOTO/VIDEO: Sobotna Murska Sobota

Neprespana martinova noč (razumljivo), kombi s 6 zici, v njem 7 skejterjev, vsak zaposlen po svoje, rolkarija na enostavno odlična - ena lokacija, druga lokacija, stokerji nežnejšega spola na ovinku, foto tu, foto tam, video tu in video tam, poleg materiala, ki se ga kao skrivnostno špara za prihajajoče video projekte, pa je največ pokazal Timotej Lampe Ignjić...

Ko Kiki drži za krmilo...

se Lejmr uči...

Matej se v prtljalžniku ne da motit...

Fogy se zabava ob gledanju Zero klasike Dying To Live...

Timi miži...

Petko sanja uspredi...

Mark pa uzadi.





tekst in foto: Marko "Fogy" Žumer
video: Matej Počervina in Kristijan Stramič
editing: Matej Počervina

Sunday, November 13, 2011

VIDEO: Birthday Surprise (part 1 & 2)

Ko si na snemalnem dopustu v Barceloni in imaš rojstni dan in te ekipa preseneti in celoten potek posname na kamero, tako, kot smo presenetili Kikija… 2 leti zapored - B R A V O


FOTO: Ui ar femeli

Saturday, November 12, 2011

FOTO: ALCOHOL

No doubt about it
Can't live without it
No doubt about it
I can't live without it, alcohol
Alcohol


Tuesday, November 8, 2011

FOTO: YO CHILL...

"Premiera prvega zasavskega skejt videa YO CHILL pod okriljem ekipe RELAX CREW v petek, 18. 11. 2011 ob 20.30 v Urban Roof (Ljubljana) in 19. 11. 2011 v Mladinskem centru Zagorje.

Vabljeni!"

...video v nastajanju...

FOTO: Sindikalac + Double 30 by Vengi + Fogy

Čaga 80-glavega kolektiva na Voglu v prvem novembrskem vikendu leta nulaenajst - nekako tako:

[Bohinj --> Vogel; foto: iTelefon]

[Fruštk bo... kao; foto: iTelefon]

[LB Stožec in da madafakin haus; foto: iTelefon]

[Drunk-punk-rock polka; foto: iTelefon]

[Na zdravje Jure in Juš; foto: iTelefon]

[Backstage uživo samo za nas; foto: iTelefon]

[Pive pa ta šit; foto: iTelefon]

[Šefe začilu; foto: iTelefon]

[Marzim v svojem elementu; foto: iTelefon]

[Istenič & Marinija; foto: iTelefon]

[3.00am "prigrizek"; foto: iTelefon]

[Sanšajn; foto: iTelefon]

[Anton aus Tirol; foto: iTelefon]

[Draining the Lizard; foto: iTelefon]

[Počas dol u meglo; foto: iTelefon]

[ŠE 1X TENKS VSEM!]